UW AANNEMER VOOR CHAPE IN WEST-VLAANDEREN

Voor correcte chapewerken In regio West-Vlaanderen en omstreken.

Gratis advies & opmeting
Digitaal gemeten & berekend
Eén totaal vloerpakket
Uiterst scherpe prijzen

Chapewerken West-Vlaanderen

Wilt u een perfecte chape laag in uw pand in West-Vlaanderen? Van een complete nieuwbouw woning tot een (kleine) renovatie: u bent bij ons aan het juiste adres voor al uw chapewerken in West-Vlaanderen. Wij werken in o.a. Brugge, Roeselare, Waregem, Kortrijk, etc. Geen klus is ons te groot of te klein. Chapewerken zijn noodzakelijk om uw vloer een stevige ondergrond te geven. Een goede kwaliteit chappe is in de eerste plaats een chape die volledig waterpas en waterdicht is en voldoende isoleert. Een goede isolerende chape heeft namelijk als resultaat dat uw vloer warmer is en bijgevolg heeft u een lagere energiefactuur.

Prijzen Chape in West-Vlaanderen

Met welke gemiddelde prijzen kunt u rekening houden bij chapewerken in West-Vlaanderen? De kosten van de chapewerken hangen af van diverse factoren. Denk aan het tarief van de chapper, wilt u een totale vloerisolatie? Welke cementlaag u kiest (anhydrietchape, vloeichape of isolatiechape bijvoorbeeld) en wat de totale oppervlakte is.

Wij meten vooraf uw vloeroppervlakte digitaal op zodat u naderhand voor geen verrassingen komt te staan. Als u chapewerken combineert met vloerisolatie kan u mogelijk nog recht hebben op een premie van uw netbeheerder. Maak een afspraak voor een grondige meting en prijsopgave zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

ONZE KLANTEN
GETUIGEN

SOORTEN CHAPE

SCHUIMBETON

Schuimbeton is in West-Vlaanderen populair binnen de chapewerken, dankzij de uitstekende cohesie en de makkelijke verwerking. Het schuimbeton zal zich dankzij de goede vloeibaarheid gemakkelijk hechten in alle hoeken van de ruimte. De term schuimbeton komt van de samenstelling: een mengsel van mortelspecie en een stabiel schuim. Ondanks de vele voordelen van dit materiaal, kiezen veel klanten uit West-Vlaanderen liever voor isolatiechape. Dit komt doordat de isolatiewaarde van het schuimbeton relatief laag is.

SNELDROGENDE CHAPE

Boek aanzienlijke tijdswinst met de sneldrogende chape! Dat is ook de reden dat wij tijdens de chapewerken in West-Vlaanderen veel gebruik maken van sneldrogende anhydrietchape. Hierbij worden er vloeibare hulpstoffen, versnellers, aan het mengsel toegevoegd. Dit biedt als voordeel dat de chape veel sneller droogt en er dus geen tijd verloren wordt naar de finale oplevering toe. De uitdroging wordt dan verlaagd naar vier tot zestien dagen, afhankelijk van het type versneller. Hoelang de ondervloer zal moeten uitdrogen hangt af van veel factoren. Het is daarom verstandig hier goed navraag naar te doen.

HELLENDE SCHAPE

Met hellingschape maken we een helling (twee centimeter per meter) op een plat dak, het terras of de inloopdouche zodat die voor voldoende afwatering zorgt. Hellingschape heeft een relatief korte uitdrogingstijd (zo’n twee dagen), maar het kan niet tijdens slecht weer worden aangebracht. We gebruiken bij hellingschape zand en cement, een isolerende vloeichape, of een combinatie van beide. Met isolatiechape wordt het gewicht beperkt en creëert men de helling. Hellingschape leggen is echt vakwerk: kies dus altijd een ervaren chapper in West-Vlaanderen.

ISOLERENDE CHAPE

Isolatiechape is in West-Vlaanderen populair omdat dit een goede oplossing is als u een dunne vloeropbouw wilt, met een goede vloerisolatie. Isolatie chape heeft als functie een onderlaag voor de finale chape die tevens zorgt voor een afdoende thermische isolatie. Bij isolerende chapes wordt er isolerend materiaal (Schuimbeton * PUR (isolatie) * EPS * Akoestische isolatie) toegevoegd aan de chape. Dit resulteert in extra wooncomfort en een lagere energierekening. Daarnaast geeft het tijdswinst bij de verbouwing. Isolatiechape bevat namelijk een kortere droogtijd. Isolatiechape gebruikt men erg vaak bij renovatieprojecten, omdat er een dunne vloeropbouw mogelijk is.

Anhydrietchape

Een populaire chape in regio West-Vlaanderen is de anhydrietchape (Vloeichape). Het heeft namelijk een sterke en goed belastbare structuur. De anhydrietchape heeft als groot voordeel dat het zelfs al in een laag van 3 centimeter de juiste ondersteuning biedt. Hierdoor krijgt u met de vloeichape extra isolatieruimte. De anhydrietchape is geen cement maar is gemaakt met hoogwaardig gips als bindmiddel, waardoor het egaler is dan het standaardmengsel. In tegenstelling tot sneldrogende chape is anhydriet vloeichape pas na drie dagen belastbaar. Bijkomend voordeel is dat we de chappe snel kunnen leggen. Het is namelijk zelfnivellerend en eenvoudig verwerkbaar. Anhydrietchape kunt u prima combineren met vloerverwarming, aangezien anhydrietchape thermisch goed geleidt. Zo behaalt u met uw verwarming maximaal rendement.

Gewapende Chape

Kiest u een zwevende chape, die niet direct in contact komt met de betonplaat, maar op een folie of een isolatielaag ligt? Dan is het van belang dat u gewapende chape laat leggen. Er bestaan twee soorten gewapende chapemengsels: op basis van ijzerdraad en nylon. IJzerdraad is de traditionele vorm. Nylon is een nieuwe, goedkope variant. Gedurende het mixen van het standaard mengsel voegt men de nylon vezels toe. Dit scheelt manuren,we hoeven immers geen ijzernetten te plaatsen. Vraag vrijblijvend eens naar de prijs voor een gewapende ondergrond.

Uitvullingschape

Uitvullingschape is de chapelaag die zorgt voor een vlakke ondergrond. Zo is het mogelijk om in de uitvullingschape de leidingen van de vloerverwarming weg te werken. De laag chape wordt tussen de finale chape en de draagvloer aangebracht. Haar dikte is afhankelijk van de aard en/of van het beoogde doel (bijvoorbeeld uitvullaag tussen leidingen, …). verwarmingselement onderlaag (met leidingen), uitvullaag, uitvlaklaag, hellingslaag enz. De uitvullings-chape plaatst men over het algemeen op de begane grond, en het bestaat uit een mengsel van zand, cement en water. Het chappen van vloeren met dit materiaal is niet ingewikkeld, maar moet u wel overlaten aan een chape professional.

Hechtende / Niet-Hechtende Chape

Chape die aan de draagloer hecht of die van de draagvloer gescheiden is door middel van een scheidingslaag (bijvoorbeeld folie, of allerhande isolaties). De hechtende chape hecht zich direct aan de ondervloer, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik bij de hechting tussen oude en nieuwe chapes, en bij droge draagvloeren. Voorwaarde is wel dat de ondervloer geen scheuren vertoont. Hiervoor is dan eerst een uitvullende laag noodzakelijk. Indien de hechtende chape voldoende dikte heeft, hoeft men geen wapening te voorzien. De niet-hechtende chape hecht niet rechtstreeks aan de ondergrond en is van de draagvloer gescheiden door een scheidingslaag. Dit kan door geluidisolerende matten of door middel van een plastiekfolie. Het is aanbevolen om deze dekvloer te wapenen.

Chape bij Vloerverwarming

Chape ofwel aangebracht op een isolatie, met eventuele tussenplaatsing van een scheidingslaag en inwerking van vloerverwarmingselementen (buizen of kabels). Deze chape moet altijd voorzien worden van chapewapening. Er wordt tevens steeds dispertieproduct toegevoegd aan de chape. Hierdoor wordt een goede thermische geleidbaarheid bekomen. Het is aanbevolen om deze dekvloer te wapenen. Chape bij vloerverwarming is afhankelijk van of er een nat of een droog systeem wordt gebruikt.

Voor al uw chape in regio West-Vlaanderen

De meeste chape in regio West-Vlaanderen, ook wel dekvloer genoemd, is een mengsel van zand, cement en water. Op deze cementlaag komt later de vloerbedekking van uw keuze (tegels, parket, laminaat,…). Daarom is het belangrijk dat de chape op een stevige draagvloer wordt geplaatst, een bepaalde dikte heeft en zo vlak is als een biljartlaken.

Welke soort chape je best gebruikt hangt af van verschillende factoren: hoeveel plaats is er beschikbaar? Type bouwproject: renovatie of nieuw-bouw? Wat is de gewenste droogtijd? Bij chapewerken is het erg belangrijk dat u de droging respecteert, zodat u maximaal resultaat krijgt. De meeste experts houden een droogtijd van 10 dagen per centimeter aan. Is de laag dikker dan tachtig millimeter? Dan moet u zelfs twee weken per centimeter rekenen. Wilt u dit proces versnellen? Er bestaat een sneldrogende oplossing waaraan bepaalde additieven zijn toegevoegd. Hierdoor versnelt u de uitdroging naar drie tot vijftien dagen. Nog een optie is het gebruik van een bouwdroger.

Chapewerken Verhulst verwerkt verschillende soorten chape in West-Vlaanderen, afgestemd op de behoefte van elke klant. Staat uw bouwproject onder tijdsdruk? Dan plaatsen wij voor u sneldrogende chape. Plannen aan het maken voor een nieuw terras of plat dak? Een vakkundig geplaatste hellingschape zorgt voor een goede afwatering. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken!

Perfecte Chape in regio West-Vlaanderen

Wij garanderen een perfecte egaliteit en dekvloeren die waterpas zijn voor alle uitvoeringen van chape. Wij maken gebruik van volautomatische vrachtwagens die de chape via een pompsysteem rechtstreeks op de ondergrond aanbrengen. Deze uitvoeringsmethode biedt ons de mogelijkheid om vlot en efficiënt te chappen in West-Vlaanderen en dit aan een zeer aantrekkelijke prijs. Wij plaatsen met een ervaren team steeds een sterke perfect egale chape in West Vlaanderen. Tevens zorgen wij voor een duidelijke planning én een stipte communicatie omtrent uitvoerings- termijnen. Wilt u meer weten over vloeichape (anhydrietchape), het leggen van polychape, of over de sneldrogende, gewapende of hellingschape? Contacteer ons voor een vrijblijvend bezoek.

Uw Chapewerker in West-Vlaanderen

Zoekt u een professionele chapper voor chape & chapewerken te West-Vlaanderen? Chapewerken Verhulst heeft Gullegum als centraal vertrekpunt om u dagelijks in West-Vlaanderen te bevoorraden van professionele chapewerken & alle soorten chape. Wij maken een gedetailleerde offerte op, aangepast aan uw dossier en wensen. Voor de uitvoering der werken worden steeds correcte afspraken gemaakt en de werfleider neemt uw dossier in handen van A tot Z. Interesse? Maak dan een vrijblijvende afspraak om de juiste keuze te maken.

ONZE PARTNERS

Chape PUR

Insulit

Acousticfoam

Sonefloor

EPS

Versneller: Knopp

Acoustic Reflex

Ethafoam

Isolatie Alveolit

Abriso

Argex

Betopor

056 61 44 84